Uskallatko kysyä mitä kuuluu?

Kirjoittaja Jukka Walliander | 11.8.2022

Sellaista organisaatiota tuskin onkaan, jossa johdolla ei olisi muuta organisaatiota ruusuisempi kuva ilmapiiristä, sisäisestä viestinnästä, työroolien selkeydestä, tavoiteasetannasta ja monesta muusta tärkeästä asiasta.

Omistajat ja johto laativat yhdessä organisaatiolle strategian, jota tavoitella ja erilaisia toimenpidesuunnitelmia, joilla sinne pitäisi päästä. Koneet, laitteet ja ohjelmistot ovat helppo osuus, koska ne tekevät mitä niiltä pyydetään ja mitä varten ne on suunniteltu.

Kuka niitä vempaimia sitten käyttää?

Minkä menestyksen kannalta erittäin olennaisen tekijän suoritustaso vaihtelee tilanteesta riippuen jopa kymmeniä prosentteja?

Henkilöstön johtamiseen kuuluu lukuisia osa-alueita, joista jokainen voi pettäessään joko jopa lamauttaa organisaation toimintakyvyn tai ainakin heikentää sitä merkittävästi. Meidän laskujemme mukaan tällaisia alueita tai osakokonaisuuksia on ainakin 42 kappaletta, kuten esimerkiksi:

  • johtamisjärjestelmä
  • tavoitteiden asettaminen ja arviointi
  • avainhenkilöjärjestelmä
  • + 39 muuta

Useat ansioituneet tutkijat ovat osoittaneet henkilöstöjohtamisen tason korreloivan hämmentävän suoraan organisaation taloudelliseen suorituskykyyn, mikä edes hitusen asiaa ajatellen on todella vähän yllättävää. Syntyykö elämässä parempaa jälkeä hampaita puremalla ja kelloon ahdistuneesti tuijottamalla vai innostuneena ja motivoituneena?

Tietävätkö kehityshaluiset ja hyvää tarkoittavat esihenkilöt edes kaikkia osa-alueita, joihin kohdistaa johtamistyönsä panostukset ja mitkä asiat henkilöstö itse kokee tärkeimmiksi?

Asiaa auttaa kummasti heiltä kysyminen, mutta uskallatko sinä sitä tehdä?

Jukka Walliander
P&P Suomen perustaja ja toimitusjohtaja

Varaa palaveriaika