Synttäripäivän fiilistelyä – 5 vuodessa rekrytoinnista henkilöstöstrategiaan

Kirjoittaja Jukka Walliander | 7.4.2020

Kesällä 2014 istuin puutarhapöydän ääressä ja pohdin kahvikuppi kädessä seuraavaa liikettä urallani. Päätin perehtyä syvemmin tuttavani Helena Pleinertin konseptiin eri tavoin toteutetusta rekrytoinnista ja kokonaisvaltaisesta henkilöstöjohtamisen kehittämisestä.

Koeluonteisten projektien rohkaisevien kokemusten jälkeen ja löydettyäni mukaan kaksi rohkeaa tiimiläistä kirjattiin Pleinert & Partner Finland Oy kaupparekisteriin 7.4.2015 ja ensimmäisten asiakkaiden etsiminen alkoi. Pidin alusta asti selvänä, että yksin en tälle taipaleelle lähde. Varsin pian muodostuivat periaatteet, mitä haluan tulevilta tiimiläisiltäni:

  • Ihmisiä, joiden kanssa on kiva tehdä töitä
  • Ihmisiä, jotka jakavat arvomaailmani
  • Ihmisiä, joiden motiivit ovat oikeat
  • Ihmisiä, jotka uskaltavat haastaa näkemykseni rakentavasti ja tuovat jotain uutta kokonaisuuteen

Jo tähänastinen matka on ollut työurani hienointa aikaa. Olen tavannut lukuisia fiksuja ja miellyttäviä ihmisiä ja yrittänyt imeä uutta tietoa kuin pesusieni. Ne hypoteesit, joiden varaan yritys on alun perin perustettu, ovat osoittautuneet oikeiksi ja olemme päässeet auttamaan suurta määrää asiakkaita. Sellaisia asiakkaita, jotka ovat uskaltaneet valita uuden ja erilaiseksi esittäytyvän palveluntoimittajan.

On sanoinkuvaamaton tunne saada palautetta tyytyväiseltä asiakkaalta konseptista, jota on itse ollut rakentamassa.

Nyt 5 vuoden kuluttua olen onnistunut ainakin siinä, että olen löytänyt ympärilleni lukuisia itseäni fiksumpia ihmisiä. Kutsun meidän kuukausittaisia kehityspalavereitamme karkkipäivikseni, koska koen aina saavani niistä valtavan paljon. Kun toisiaan kunnioittavat aikuiset ammattilaiset uskaltavat rakentavasti kyseenalaistaa toistensa näkemyksiä, jakaa omaa osaamistaan ja kaikki pyrkivät yhteiseen hyvään ei lopputulos voi olla kovin huono.

Samalla olemme kehittäneet omaa palvelusalkkuamme puhtaasti rekrytointifirmasta kohti yritysjohdon kumppanuutta. Emme enää tarjoa pelkästään laastareita päivän ongelmien ratkaisuun vaan pieni ketterä yritys on mahdollistanut osaamisemme paketoinnin sellaiseksi, jota olemme jo ennen tätä viiden vuoden jaksoa satojen asiakaskeskustelujen perusteella katsoneet yritysten tarvitsevan. Henkilöstöstrategia on mielestämme suunnattoman tärkeä asia, jotta yritys väistää tarpeettomat matkalla olevat miinat.

Fiksu selviää tilanteista, joihin viisas ei edes joudu.

Tähänastisella reissulla olen päässyt olemaan tekemisissä mahtavien ammattilaisten ja ihmisten kanssa, mutta kahta heistä haluan erityisesti kiittää. Yhtiökumppanini Lasse Fredén ja Juha Koikkalainen. Tämä matka on vasta alussa.

Valitettavasti jouduimme nyt perumaan synttäribileitä varten varatut Hartwall Areenan ja Cheekin – hmph! Palataan asiaan.

Jukka

#osaajapääoma #henkilöstöstrategia

 

Jukka Walliander
P&P Suomen perustaja ja toimitusjohtaja

Varaa palaveriaika