Henkilöstöstrategia

Ongelmakuvaus

Yritykset keskittyvät helposti toimintansa kehittämisessä ns. koviin asioihin kuten myyntiin, tuotantoprosessiin ja logistiikkaan. Kuitenkaan yksikään toimenpide ei toteudu ilman ihmisiä ja ihmisten johtaminen on paljon haastavampaa kuin esimerkiksi uuden tuotantolinjan avaaminen.

Mihin tilanne voi johtaa

Yrityksillä saattaa olla erilaisia haasteita, kuten myynnin ongelmia, huono julkisuuskuva, heikko asiakastyytyväisyys, tehottomia prosesseja, laatuongelmia, huono työilmapiiri, henkilöstön suuri vaihtuvuus, korkeat sairauspoissaolot sekä rekrytointiongelmia.

Näiden ongelmien juurisyy saattaa hyvinkin olla puutteellisessa henkilöstöstrategiassa, vaikka ratkaisuiksi useimmiten tarjotaan laastarityyppisiä pikaratkaisuja.

Palvelumme parantaa kilpailukykynne strategian edellyttämälle tasolle

Henkilöstöstrategian suorituskyvyn yleisarvio

Tilannearviossa luodaan pikainen katsaus yrityksen henkilöstöstrategian nykytilaan ja tulevaisuuden näkymiin. 1-2 tunnin suorituskykyarviossa käydään läpi 10 strategian toteutumisen kannalta kriittistä osa-aluetta. (toistaiseksi veloitukseton)

Analyysi ja toimenpidesuunnitelma

Perusteellisemmassa arvioinnissa laaditaan yhteistyössä johtoryhmän kanssa yksityiskohtainen strategian toteuttamisen pullonkauloihin perustuva toimintasuunnitelma lähivuosille aikatauluineen ja vastuuhenkilöineen.

Suunnitelmien toteutus

Paraskaan suunnitelma ei riitä, jos sen käytäntöönpanoon ei panosteta ja toteutusta valvota. Pleinert kantaa vastuun toimenpiteiden suunnittelusta, toteutuksesta ja / tai valvonnasta, jotta suunnitelmat eivät jää vain suunnitelmiksi.

”Henkilöstön aineettoman pääoman kehittämisen tulisi olla organisaation strategiassa ja prosesseissa. Henkilöstötuottavuuden kehittäminen lisää henkilöstön tehokasta työaikaa ja vähentää kustannuksia, jolloin tuottavuus nousee.”

– Marko Kesti

Kehittyneen henkilöstöstrategian hyödyt

Johtamis- ja toimintamallit sekä toimintaa seuraavat mittarit mittaavat strategian toteutumisen kannalta olennaisia asioita.

Henkilöstö kokee työnsä merkitykselliseksi ja palkitsevaksi

Henkilöstö voi paremmin, työn laatu kohenee. Asiakastyytyväisyys paranee sekä tuottavuus nousee. Hyvä kierre vahvistuu.

Aloita veloituksettomalla tilannearviolla

Kahden tunnin pikakatsaus henkilöstöstrategian 10 kriittiseen osa-alueeseen.

Strategiatyöhön erikoistuneet konsulttimme

Lasse Fredén

Insinöörinä kiinnostunut ihmisen ja tuotantokoneiston vuorovaikutuksesta. Puuhastelun ja päämäärättömän touhuamisen poistaja vision, tavoitteiden ja toimintasuunnitelman avulla.

+358 40 511 6311
lasse.freden@pleiner…
connect

Jukka Walliander

P&P Suomen perustaja ja toimitusjohtaja. Kokemusta sekä monikansallisista korporaatioista että pienyrityksistä. Erityisosaamista strategia, johtaminen ja rekrytointiprosessi.

‭+358 50 064 7615‬
jukka.walliander@pleiner…
connect

Juha Koikkalainen

Liiketoimintaosaaja, joka uskoo aktiiviseen toimintaan. Selkeät ja mitattavat tavoitteet + tehdään oikeita asioita riittävästi => tulos. Laaja toimialakokemus on Juhan erityisvahvuus.

+358 400 830 934
juha.koikkalainen@pleiner…
connect

Petteri Viljakainen

Yksi Suomen osaavimmista työoikeuden asiantuntijoista. Petteri auttaa, neuvoo, käräjöi ja optimoi kaikissa henkilöstöön liittyvissä asioissa. Solmujen aukaisija.

+358 400 551 885
petteri.viljakainen@pleiner…
connect

Ari Kuutschin

Kokenut toimitusjohtaja, joka muuntaa strategian tavoitteet konkreettiseksi toiminnaksi. Muutosten läpiviennin ja yrityskulttuurin kehittäjä. Tuottavuuden jatkuvan parantamisen puolestapuhuja.

+358 40 7240577
ari.kuutschin@pleiner…
connect

Pasi Kusmin

Kokenut yritysten toimitusjohtaja ja hallitusammattilainen. Pasin mielestä kaikki muutos niin hyvässä kuin pahassa lähtee aina ihmisistä ja siksi ihmisten johtaminen on liiketoiminnan kehittämisen syvintä ydintä.

+358 44 9809 769
pasi.kusmin@pleiner…
connect

Minna Sütö

Johdon ja esimiesten valmentajana Minna kehittää ihmisiä ja liiketoimintaa. Hän työskentelee yksilöiden, tiimien ja johtoryhmien kanssa – tuloksellisesti.  Motto: ”Ihmiset ratkaisevat.”

+358 40 512 3296
minna.suto@pleiner…
connect

Aiheeseen liittyvät blogauksemme

Johtaja – viestitkö vai kommunikoitko?
Jukka Walliander Jukka Walliander Henkilöstöstrategia

Johtaja – viestitkö vai kommunikoitko?

Viestintä on ikuisuuskysymys jokaisessa organisaatiossa. Enemmän tai vähemmän kaikkien ilmapiirikartoitusten vakiototeamus on se, että henkilöstö toivoo johdolta parempaa viestintää, vaikka johto kokisi panostaneensa asiaan tosissaan. ... Lue lisää

Yritysfuusioista menee kiville n. 70 % – ja täysin turhaan
Jukka Walliander Jukka Walliander Henkilöstöstrategia

Yritysfuusioista menee kiville n. 70 % – ja täysin turhaan

Yrityskaupat ja -fuusiot ovat suhteellisen suuria investointeja ja siksi niiden ympärillä on tehty lukuisia akateemisia- ja muita tutkimuksia. Tätä taustaa vasten on vaikea ymmärtää miksi joidenkin arvioiden mukaan Pohjoismaissa jopa ... Lue lisää

Korjaatko rytmihäiriöitä laastarilla?
Jukka Walliander Jukka Walliander Henkilöstöstrategia

Korjaatko rytmihäiriöitä laastarilla?

Yrityksen pyörittämisessä on aina haasteita. Milloin myynti laahaa perässä, milloin tuotantolaitteet hajoavat, rahoituskriisi kolkuttelee kulman takana tai avainhenkilöt oireilevat. Ongelmatonta tilannetta ei olekaan ja yritysjohto ... Lue lisää

Yllättävissä tilanteissa muista panikoida
Jukka Walliander Jukka Walliander Henkilöstöstrategia

Yllättävissä tilanteissa muista panikoida

Öljy-yhtiö Shell on erinomainen ja tunnettu esimerkki yllättävien tilanteiden ennakoinnista. Jo vuosikymmeniä sitten strategiaansa laatiessaan he halusivat valmistautua myös odottamattomiin tapahtumiin parhaan kykynsä mukaan ja ... Lue lisää

Liity postilistallemme, saat ilmoituksen uudesta blogauksesta

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Osoitteesi on turvassa, emme postittele turhaan tai muutoinkaan koettele antamaasi luottamusta.