Henkilöstöstrategia

Ongelmakuvaus

Yritykset keskittyvät helposti toimintansa kehittämisessä ns. koviin asioihin kuten myyntiin, tuotantoprosessiin ja logistiikkaan. Kuitenkaan yksikään toimenpide ei toteudu ilman ihmisiä ja ihmisten johtaminen on paljon haastavampaa kuin esimerkiksi uuden tuotantolinjan avaaminen.

Mihin tilanne voi johtaa

Yrityksillä saattaa olla erilaisia haasteita, kuten myynnin ongelmia, huono julkisuuskuva, heikko asiakastyytyväisyys, tehottomia prosesseja, laatuongelmia, huono työilmapiiri, henkilöstön suuri vaihtuvuus, korkeat sairauspoissaolot sekä rekrytointiongelmia.

Näiden ongelmien juurisyy saattaa hyvinkin olla puutteellisessa henkilöstöstrategiassa, vaikka ratkaisuiksi useimmiten tarjotaan laastarityyppisiä pikaratkaisuja.

Palvelumme parantaa kilpailukykynne strategian edellyttämälle tasolle

Henkilöstöstrategian suorituskyvyn yleisarvio

Tilannearviossa luodaan pikainen katsaus yrityksen henkilöstöstrategian nykytilaan ja tulevaisuuden näkymiin. 1-2 tunnin suorituskykyarviossa käydään läpi 10 strategian toteutumisen kannalta kriittistä osa-aluetta. (toistaiseksi veloitukseton)

Analyysi ja toimenpidesuunnitelma

Perusteellisemmassa arvioinnissa laaditaan yhteistyössä johtoryhmän kanssa yksityiskohtainen strategian toteuttamisen pullonkauloihin perustuva toimintasuunnitelma lähivuosille aikatauluineen ja vastuuhenkilöineen.

Suunnitelmien toteutus

Paraskaan suunnitelma ei riitä, jos sen käytäntöönpanoon ei panosteta ja toteutusta valvota. Pleinert kantaa vastuun toimenpiteiden suunnittelusta, toteutuksesta ja / tai valvonnasta, jotta suunnitelmat eivät jää vain suunnitelmiksi.

”Henkilöstön aineettoman pääoman kehittämisen tulisi olla organisaation strategiassa ja prosesseissa. Henkilöstötuottavuuden kehittäminen lisää henkilöstön tehokasta työaikaa ja vähentää kustannuksia, jolloin tuottavuus nousee.”

– Marko Kesti

Kehittyneen henkilöstöstrategian hyödyt

Johtamis- ja toimintamallit sekä toimintaa seuraavat mittarit mittaavat strategian toteutumisen kannalta olennaisia asioita.

Henkilöstö kokee työnsä merkitykselliseksi ja palkitsevaksi

Henkilöstö voi paremmin, työn laatu kohenee. Asiakastyytyväisyys paranee sekä tuottavuus nousee. Hyvä kierre vahvistuu.

Aloita veloituksettomalla tilannearviolla

Kahden tunnin pikakatsaus henkilöstöstrategian 10 kriittiseen osa-alueeseen.

Strategiatyöhön erikoistuneet konsulttimme

Lasse Fredén

Insinöörinä kiinnostunut ihmisen ja tuotantokoneiston vuorovaikutuksesta. Puuhastelun ja päämäärättömän touhuamisen poistaja vision, tavoitteiden ja toimintasuunnitelman avulla.

+358 40 511 6311
lasse.freden@pleiner…
connect

Maiju Tolvila

Pitkän linjan HR ammattilainen auttaa ihmisiä löytämään oman paikkansa ja itse oivaltamaan omat yksilölliset motivaatiotekijänsä. Rekrytoija, coach ja ongelmanratkaisija.

+ 358 40 5519 117
maiju.tolvila@pleiner…
connect

Jukka Walliander

P&P Suomen perustaja ja toimitusjohtaja. Kokemusta sekä monikansallisista korporaatioista että pienyrityksistä. Erityisosaamista strategia, johtaminen ja rekrytointiprosessi.

‭+358 50 064 7615‬
jukka.walliander@pleiner…
connect

Juha Koikkalainen

Liiketoimintaosaaja, joka uskoo aktiiviseen toimintaan. Selkeät ja mitattavat tavoitteet + tehdään oikeita asioita riittävästi => tulos. Laaja toimialakokemus on Juhan erityisvahvuus.

+358 400 830 934
juha.koikkalainen@pleiner…
connect

Helena Miettunen

Vuorovaikutus- ja kommunikaatio-alan ammattilainen, tehden kansainvälistä yhteistyötä sekä tieteen alalla (FT, KM, FM) että käytännössä. Ratkaisukeskeisenä työnohjaajana ja coachina Helena on keskittynyt esimiestyönohjaukseen ja kriisityönohjaukseen.

+358 40 8459 780
helena.miettunen@pleiner…
connect

Petteri Viljakainen

Yksi Suomen osaavimmista työoikeuden asiantuntijoista. Petteri auttaa, neuvoo, käräjöi ja optimoi kaikissa henkilöstöön liittyvissä asioissa. Solmujen aukaisija.

+358 400 551 885
petteri.viljakainen@pleiner…
connect

Pasi Kusmin

Kokenut yritysten toimitusjohtaja ja hallitusammattilainen. Pasin mielestä kaikki muutos niin hyvässä kuin pahassa lähtee aina ihmisistä ja siksi ihmisten johtaminen on liiketoiminnan kehittämisen syvintä ydintä.

+358 44 9809 769
pasi.kusmin@pleiner…
connect

Aiheeseen liittyvät blogauksemme

Tarvitseeko toimitusjohtaja kavereita?
Jukka Walliander Jukka Walliander Henkilöstöstrategia

Tarvitseeko toimitusjohtaja kavereita?

Toimitusjohtaja on yleensä yrityksen parhaiten palkattu henkilö. Yrityksen koosta, toimialasta ja kulttuurista riippuen hänen perinteiset statussymbolinsa ovat talon näyttävimmät ja Toimitusjohtajan elämä on muutenkin yhtä ... Lue lisää

Henkilöstöstrategia on yrityksen elinehto
Lasse Fredén Lasse Fredén Henkilöstöstrategia

Henkilöstöstrategia on yrityksen elinehto

Jokainen yritys tekee liiketoimintastrategiaansa omalla tavallaan ja metodiikallaan mutta sen elementit ja sisältö lienevät suunnilleen samanlaisia. Aluksi arvioidaan erilaisten skenaarioiden avulla toimialan markkinoiden tulevaisuuden Lue lisää

Pelkkä lain noudattaminen ei riitä edes puolitiehen
Jukka Walliander Jukka Walliander Henkilöstöstrategia

Pelkkä lain noudattaminen ei riitä edes puolitiehen

Laki yhteistoiminnasta yrityksissä (30.3.2007/334) määrittelee hyvin täsmällisesti paljon asioita, joita yli 20 hengen yrityksissä pitää henkilöstö- ja koulutussuunnitelmassa olla ja niitä ovat esimerkiksi: – Yrityksen ... Lue lisää

Otetaan henkilöstöstä maksimit irti
Jukka Walliander Jukka Walliander Henkilöstöstrategia

Otetaan henkilöstöstä maksimit irti

Mitkä ovat ensimmäiset mieleesi tulevat ajatukset kuultuasi otsikonkaltaisen lauseen? • Tiukempi kontrolli • Työajanseuranta • Korotetut suoritustavoitteet • Sekuntikellon kanssa toimintaa seuraavat kellokallet Pikaisen gallupin mukaan Lue lisää

Liity postilistallemme, saat ilmoituksen uudesta blogauksesta

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Osoitteesi on turvassa, emme postittele turhaan tai muutoinkaan koettele antamaasi luottamusta.