Ostaisitko tältä mieheltä käytetyn toimitusjohtajan?

Kirjoittaja Jukka Walliander | 1.10.2019

Suosittelen, Juha Koikkalainen on nimittäin yksi tämän maan osaavimpia suorahakukonsultteja.

Liian usein rekrytoinneissa katse pysyy vain hakuprosessissa vielä mukana olevissa ehdokkaissa, kunnes jäljellä on enää yksi ja kaikki muut on unohdettu tai ainakaan heistä ei ole niin suurta väliä. Kuulostaa tylyltä, mutta juuri tästähän juontavat keskustelupalstoilta pursuavat kertomukset kehnoista hakijakokemuksista.

Rekrytointiammattilaisten kesken hakijakokemuksesta ja työnantajamielikuvasta on puhuttu jo vuosia erilaisissa seminaareissa, koulutuksissa, työpajoissa ja lähes kaikkialla missä kaksi rekrytoijaa kohtaa.

Kyllä, jokaisen rekrytointiprosessin jokainen osallistuja on aina tärkeä paitsi rekrytoivan yrityksen mielikuvan muodostuksessa myös erilaisten hankintapäätösten suorina tai ainakin epäsuorina vaikuttajina. Kuitenkin rohkenen väittää johtotason rekrytointien olevan tässä suhteessa vielä kriittisempiä.

Kun haetaan yritykseen uutta johtajaa, ovat tehtävän ehdokkaat mitä todennäköisemmin jo nyt johtajia jossain toisessa yrityksessä ja näin ollen päättävässä asemassa => heidän mielikuvansa rekrytoivasta yrityksestä voisi ajatella olevan vielä tärkeämpää, koska heidän osuutensa hankintapäätöksissä on kaikkein suurin.

Johdon rekrytointikonsultin on syytä ymmärtää toimintaympäristönsä erinomaisen selkeästi. Normaalissa yhden johtajan rekrytointiprosessissa kontaktoidaan arviolta kolmisenkymmentä ehdokasta yhtä rekrytoitavaa kohden.

Konsultti siis löytää yhden henkilön ja tämän lisäksi hän markkinoi toimeksiantajaa 29 muulle henkilölle.

Juha on itse toiminut toimitusjohtajana ja muissa johtotehtävissä sen verran kauan, että hän puhuu sujuvaa ”johtajaa” ja osaa selvittää täytettävästä roolista tulevaa johtajaa aidosti kiinnostavat seikat. Lisäksi Juhalla on vuosien myynti- ja markkinointikokemus sekä Pleinertin rekrytointikonsulttina pohtinut ja kokeillut miten rekrytointiprosessia voi entisestään kehittää.

En itse välttämättä käytettyä autoa Juhalta ostaisi (hänellä on Chevrolet, minulla Land Rover), mutta vähän käytetyn toimitusjohtajan ihan varmasti.

#osaajapääoma #suorahaku #johtajahaku #rekrytointi

Jukka Walliander
P&P Suomen perustaja ja toimitusjohtaja

Varaa palaveriaika